LEDEN

Op de Bonnenfooi bestaat op dit moment uit 13 leden. Ondanks deze relatief kleine bezetting weten we toch een groots geluid te produceren. Mogen wij u voorstellen …

De trompetsectie

 

Luuk: vierde zijn eerste carnaval met Op de Bonnenfooi in 2010. Luuk is ook lid van de harmonie in Riel waar hij al enige jaren met veel plezier trompet speelt. Heeft zich ontpopt tot muzikaal leider van de band en is ook huisarrangeur.

 

 

 

Joost: is bij de band sinds 2011. Kwam tijdens zijn studietijd in aanraking met deze band, en ondanks dat hij zich tegenwoordig boven de rivieren schuil houdt en in een Symfonieorkest speelt, komt hij speciaal terug om carnaval te vieren met Op de Bonnenfooi.

 

 

 

Alexander (Lex): carnaval 2017 was voor Lex het eerste jaar bij Op de Bonnenfooi. Heeft een achtergrond als slagwerker, maar heeft zich later bekeerd tot de trompet. Speelde hiervoor bij Carnavalsorkest De Dukers uit Tilburg.

 

 

 

 

Ruud: uit de oude doos, terug van weg geweest, oude liefde roest niet, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Enkele termen die wellicht van toepassing kunnen zijn op Ruud. Ruud heeft ons de afgelopen jaren uit de brand geholpen toen we maar met twee trompettisten op pad moesten, maar heeft sinds 2017 weer besloten om full-time met de band op stap te gaan.

 

 

De trombonesectie

 

Mark (H): is zijn muzikantenleven begonnen als hoornist bij de harmonie in Goirle. Daarnaast speelde hij ook in de inmiddels opgeheven R.A. Bluesband van de scouting in Goirle. Daar is hij via ventieltrombone overgestapt op schuiftrombone. Mark is in 1991 lid geworden van Op de Bonnenfooi waar hij is begonnen op de grote trom. Na een tweetal jaar is hij overgestapt op trombone. Inmiddels is hij ook zakelijk leider van ODBF. Daarmee is hij verantwoordelijk voor de optredens en de financiën.

 

 

Mark (v S): blijkt een populaire naam voor trombonisten bij ODBF. Deed in 2017 voor het eerst mee met Op de Bonnenfooi. Daarvoor speelde hij bij Gao Toch Speule. Mark is zijn muzikale carrière ook ooit eens begonnen bij harmonie O&U, waar hij een deel van de huidige ODBF leden leerde kennen.

 

 

 

Bram: Speelde, net als Mark (v S), hiervoor ook bij Gao Toch Speule en ook ooit bij FF Aanders, maar sinds 2018 doet hij mee bij Op de Bonnenfooi.

 

 

 

 

De baritonsectie

 

Peter: speelt al vele jaren bariton bij harmonie O&U in Goirle en is sinds 1984 actief bij Op de Bonnenfooi als baritonnist. Peter is de nestor van de band en heeft zich in het verleden ingezet voor ODBF als zakelijk leider.

 

 

 

 

Jaap: is lid sinds oktober 2006 en speelt net als Peter bij harmonie O&U. Jaap houdt naast bariton spelen, bezig met de organisatie van onze kapellenmiddag.

 

 

 

Sjoerd: Komt komende carnaval onze Baritonsectie versterken. We zijn blij dat Sjoerd weer in onze band komt meespelen. (foto volgt nog)

 

De bassectie

 

Theo: was ooit jarenlang (vanaf carnaval 1987) vaste baritonnist  in de (toen nog) hofkapel van Goirle. In 2000 is Theo tijdelijk gestopt, maar hij is sinds 2005 weer terug en wel op de bas! Theo is ook begonnen bij harmonie O&U in Goirle maar is inmiddels muzikant bij Harmonie Oranje in Wouw.

 

 

De slagwerksectie

 

Joris: is sinds 1999 lid van Op de Bonnenfooi en ook hij is zijn slagwerkcarrière begonnen bij het tamboerkorps van de harmonie in Goirle. Nu slaat hij de grote trom bij ODBF, maar hij kan ook uit de voeten op de kleine trom.

 

 

 

 

Ronald: is in 1995 lid geworden en neemt de kleine trom voor zijn rekening. En ja, ook Ronald heeft ongeveer 10 jaar bij het tamboerkorps van de harmonie in Goirle gespeeld. Tegenwoordig is hij ook de drummer van de Tilburgse band Stoer Toeval.

 

 

Het vervoer

 

De Bus:  Op de Bonnenfooi wordt tijdens carnaval in stijl vervoerd in een Mercedes L480 G uit 1973. Deze Mercedes is oorspronkelijk een brandweerwagen uit Duitsland en wordt ter beschikking gesteld aan de band door Mark H. De wagen is lichtelijk gemodificeerd zodat ook het instrumentarium veilig mee op reis kan. Verder is hij voorzien van een muziekinstallatie zodat de sfeer aan boord altijd optimaal is!