LEDEN

Op de Bonnenfooi bestaat op dit moment uit 12 leden. Ondanks deze relatief kleine bezetting weten we toch een groots geluid te produceren. Mogen wij u voorstellen …

De trompetsectie

Luuk: vierde zijn eerste carnaval met Op de Bonnenfooi in 2010. Luuk is lid van de harmonie in de Bilt geworden, nadat hij enige jaren met veel plezier in Riel trompet heeft gespeeld. Heeft zich ontpopt tot muzikaal leider van de band en is ook huisarrangeur.

Ruud: uit de oude doos, terug van weg geweest, oude liefde roest niet, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Enkele termen die wellicht van toepassing kunnen zijn op Ruud. Ruud heeft ons de afgelopen jaren uit de brand geholpen toen we maar met twee trompettisten op pad moesten, maar heeft sinds 2017 weer besloten om full-time met de band op stap te gaan.

Jan-Willem: Heeft ook een lange staat van dienst als trompettist binnen carnavalsorkestenland. Hij speelde ondermeer trompet bij de Schrobbelèrs en later bij Op Doktersrecept, en nu sinds 2019 bij ODBF.

Ivo: speelt vanaf 2023 mee bij ons clubke. Hij was daarnaast ook trompetist bij O&U. In een grijs verleden speelde hij ook bij een carnavalsorkest met de illustere naam GengBeng.

De trombonesectie

Mark: . Deed in 2017 voor het eerst mee met Op de Bonnenfooi. Daarvoor speelde hij bij Gao Toch Speule. Mark is zijn muzikale carrière ook ooit eens begonnen bij harmonie O&U als tambour, waar hij een deel van de huidige ODBF leden leerde kennen.

Bram: Speelde, net als Mark, hiervoor ook bij Gao Toch Speule en ook ooit bij FF Aanders, maar sinds 2018 doet hij mee bij Op de Bonnenfooi. Bram zet zich binnen ODBF vooral in voor de marketing en communicatie. Verder organiseert hij samen met Jaap onze kapellenmiddag

Harry: Sinds kort in de familie opgenomen… ook al issie van de “kaawe káánt”, zijn we toch heel blij met zijn aanvulling. Hij zal na carnaval wel een behoorlijke linker biceps hebben, want gaat ons aanvullen op de Bastrombone

De baritonsectie

Jaap: is lid sinds oktober 2006 en heeft ook in het verleden bij harmonie O&U gespeeld. Jaap houdt zich, naast bariton spelen, bezig met de organisatie van onze kapellenmiddag, samen met Bram

Sjoerd: Speelt sinds 2019 Bariton bij ODBF. Hij is een oude bekende. Hij speelde ooit trompet, en nu euphonium, bij een harmonieorkest in Antwerpen en bij O&U in Goirle. We zijn heel blij dat Sjoerd nu ook in onze band Bariton speelt.

De bassectie

Peter: speelde vele jaren bariton bij harmonie O&U in Goirle. Hij was sinds 1984 actief bij Op de Bonnenfooi als baritonnist. Maar sinds kort gegrepen door het Sousafoonvirus. Peter is de nestor van de band en zet zich weer in voor ODBF als zakelijk leider. Peter heeft altijd met veel plezier Bariton gespeeld, maar is nu met veel enthousiasme onze vaste bassist geworden.

De slagwerksectie

Joris: is sinds 1999 lid van Op de Bonnenfooi en ook hij is zijn slagwerkcarrière begonnen bij het tamboerkorps van de harmonie in Goirle. Nu slaat hij de grote trom bij ODBF, maar hij kan ook uit de voeten op de kleine trom.

Ronald: is in 1995 lid geworden en neemt de kleine trom voor zijn rekening. En ja, ook Ronald heeft ongeveer 10 jaar bij het tamboerkorps van de harmonie in Goirle gespeeld. Tegenwoordig is hij ook de drummer van de Tilburgse band Stoer Toeval.

Het vervoerDe Bus: Op de Bonnenfooi wordt tijdens carnaval in stijl vervoerd in een Mercedes L480 G uit 1973. Deze Mercedes is oorspronkelijk een brandweerwagen uit Duitsland en wordt ter beschikking gesteld aan de band door Peter. De wagen is lichtelijk gemodificeerd zodat ook het instrumentarium veilig mee op reis kan. Verder is hij voorzien van een muziekinstallatie zodat de sfeer aan boord altijd optimaal is!