GESCHIEDENIS

Op de Bonnenfooi in 1970 begonnen als de hofkapel van de gemeente Goirle in Noord-Brabant. Er was behoefte aan een dweilorkest dat de beginnende Stichting Karnaval Ballefruttersgat zou begeleiden. Door gebruik te maken van de leden van de plaatselijke harmonie werd een basis gelegd voor een groep enthousiaste muzikanten.

Deze situatie is in 1994 gewijzigd. De leden van dat jaar hadden de behoefte meer op te treden buiten het carnavalsseizoen en besloten niet langer onder de naam hofkapel door het leven te gaan maar als feestband Op de Bonnenfooi.

Na afloop van carnaval 2003 heeft Op de Bonnenfooi de grote stap gewaagd: niet langer meer én zelfstandige kapel én hofkapel maar volledig zelfstandig. Op die manier zijn we niet meer gebonden aan het programma van een gezelschap maar kunnen we zelf ons programma maken en dus ook buiten Goirle/Tilburg optreden ten tijden van carnaval.

Inmiddels kunnen we zeggen dat de naam Op de Bonnenfooi bij veel mensen een bekende naam is. We proberen op te vallen met eigen arrangementen en het produceren van een grote klank met een klein aantal muzikanten.

Wie voor deze klank moeten zorgen zie je op de pagina over de leden.